Random Posts

BIADAP.! PELAJAR KENCING DALAM BOTOL HAND SANITIZER UNTUK KENAKAN CIKGU

Tindakan Biadap Seorang Pelajar Yang Kencing Didalam Botol Hand Sanitizer Untuk Mendajal Guru
perkongsian kisah mengenai sikap pelajar yang biadap yang membuang air kecil di dalam botol hand sanizer tular di Twitter yang membuatkan para netizen geram terhadap perbuatan pelajar tersebut.Shaafaz yang merupakan seorang Guru, meluahkan rasanya di akaunt twitternya mengenai sikap pelajar pada zaman sekarang. katanya tindakan yang hanya boleh diambil hanyalah tindakan kaunseling dan memanggil ibu bapa itu sahaja kerana kuasa merotan sudah tidak lagi berkesan.
di samping itu, dia juga turut menasihati kepada ibu bapa di luar sana agar mendidik anak-anak dengan cara yang baik kerana didikan utama bukanlah bermula di sekolah tetapi didikan utama adalah bermula dirumah.

berdasatkan isu yang berbangkit mengenai kebiadapan pelajar telah membuatkan para netizen  meluahkan perasaan kecewa dan marah terhadap tingkah laku tersebut. bentuklah seorang anak itu mengikut cara yang betul dan berpandukan ajaran islam.

anak-anak diibaratkan sebagai kain putih dan tugas ibu bapa yang perlu mencorakkan kain tersebut sama ada cantik ataupun tidak. jangan bila sudah dewasa baru hendak menyesal.

Sumber: Shaafaz via Oh Bulan

Sumber: Info Rentas Asia


Post a Comment

0 Comments