Random Posts

PKPD MUNGKIN AKAN DILAKSANAKAN DI SARAWAK
hampir setiap hari dikatakan adanya kes covid-19 di sarawak yang semakin meningkat.  menurut Dr Noor  Hisham Abdullah mengatakan adnya 10 cluster yang dikenalpasti di kuching dan berkenaan telah menghantar daripada Kementerian Kesihatan untuk melihat dan mengesan kes-kes yang positif" katanya. dan berkemungkinan akan dilaksanakan PKPD jika kes di Sarawak semakin meningkat.

Menurutnya, walaupun terdapat 10 kluster baru di negeri itu, keadaan pada masa kini masih terkawal dan pihaknya sedang menjalankan  pengesanan kontrak

sekiranya  pelaksanaan PKPD ini dilaksanakan, ia akan dilaksanakan di lokasi dan kumpulan sasar yang telahpun dikenalpasti. walaubagaimanapu, "setakat ini KKM masih dapat mengawal lagi penularan wabak tersebut" katanya.

berdasarkan data yang diperolehi oleh KKM setakat ini adalah adalah lapan  kluster iaitu sentosa (8), stutong (7), kejuruteraan kuching (3), jupiter (3), mambong (5), Pusat Perubatan Kuching (3), Jeti Kuching (3) dan PUI Melbourne(2) dan seramai 1476 disaring.

semoga kita tetap menjaga SOP yang ditetapkan bagi menjaga diri daripada terjebak di dalam kebolehjangkitan covid-19 ini.

untuk info penuh : SINAR HARIAN

Post a Comment

1 Comments

  1. Terbaik..info yang sangat bagus..berikan lgi saya info2 yang terbaru ye tuan

    ReplyDelete