Random Posts

WAJAH WIRA NEGARA KINI TERPAKSA DIPADAMKAN


WAJAH WIRA NEGARA KINI TELAH HILANG. DISHAKI DUA ORANG WANITA YANG MELAKUKAN PERBUATAN TERSEBUT YANG MASIH BELUM DIKENAL PASTI  MELALUI RAKAMAN CCTV LITAR TERTUTUPDinding sebuah bangunan di Taman Cahaya Alam, Seksyen U12 di sini yang dahulunya dipenuhi dengan contengan vandalisme, kini dimurnikan menjadi  'pameran' mural gergasi memaparkan wajah-wajah pemimpin negara. lukisan tersebut dilukiskan oleh Muhammad Suhaimi potret  wajah-wajah pemimpin negara di dinding Taman Cahaya Alam Seksyen U12 Shah Alam.

Bermula dengan hanya niat untuk mencantikkan semula kawasan itu, ‘Miey Ali’ atau nama sebenarnya Muhammad Suhaimi Ali, 27tahun, sama sekali tidak menyangka hasil seninya itu mendapat sambutan hangat dan tular di media sosial.

"Ini antara cara saya dan rakan-rakan mengekspresikan rasa terima kasih kepada pemimpin negara dan barisan hadapan kerana semasa wabak COVID-19 mula-mula melanda negara" kata Muhammad Shahmi Ali.

kita sedia maklum bahawa lukisan tersebut memberikan didikan moral kepada kita semua bahawa mereka adalah hero malaya yang berusaha menyelamatkan rakyat daripada ancaman covid-19. kini lukisan tersebut terpasa dipadamkan dan ramai netizen diluar sana yang tidak berpuas hati dengan tindakan pelaku tersebut.

menurut info didapati bahawa perbuatan tersebut dipercayai diconteng oleh dua orang wanita melalui rakaman kemera litar tertutup. kini dua orang suspek diburu bagi membantu siasatan diatas perbuatan kerana memburuk-burukkan pemimpin serta memberikan kata-kata kesat kepada pemimpin.Post a Comment

0 Comments