Random Posts

15 rider Food Panda pula jadi mangsa prank, Susulan dari isu viral pekerja kontrak bateriku.com


viral sebelum ini mengenai rider grab yang dituduh curi air Starbucks? Order 3 tapi dapat 2 je dimana seorang lelaki mengatakan "Kalau nak aku belanja air, minta je la, bukan curi. Dah report pun Grab buat senyap je. Babi,” demikian tweet yang imuat naik oleh seorang lelaki yang mendakwa air Starbucksnya dicuri oleh penghantar makanan", 

kini viral pula mengenai pengantar makanan Foodpanda bergambar bersama pesanan ‘prank’ yang diterima mereka untuk dihantar ke Bateriku.com. tengah hari semalam. 

Dalam perkembangan sama, Kosmo! telah melaporkan berkenaan susulan tular pekerja kontrak syarikat Bateriku.com., syarikat itu menerima ‘prank’ berkenaan pesanan makanan yang dihantar ke alamatnya.

Dalam satu kenyataan, Bateriku.com berkata, p3nghantaran makanan itu dil4kukan secara sengaja oleh pihak yang tidak b3rtanggungjawab yang telah menyusahkan 15 rider penghantar makanan foodpanda kira-kira pukul 1.30 tengah hari sem4lam.

“Kesemua penghantar makanan telah m3nyatakan bah4wa mereka menerima pesanan ‘prank’ itu yang beral4mat di p3jabat kami dimana mereka menunjukan bukti pesanan makanan di aplikasi mereka.

“Kesemua jenis pambayaran untuk pesanan makananan yang ditempah adalah secara tunai sehingga berjumlah hampir RM500,” katanya dalam satu kenyataan semalam.

Uj4rnya, pihak Bateriku.com telah memaklumkan kepada foodpanda untuk menghentikan seb4rang penghantar4n makanan kepada alamat syarikat tersebut.

Bagaimanapun, niat pihak yang tidak bertanggungjawab itu tidak tercapai apabila foodpanda tidak mengenakan sebarang caj pembayaran.


“Apa lagi rezeki jangan ditolak, kebetulan waktu makan tengah hari.

“Kesudahannya, makanan yang dipesan oleh ‘prankster’ tadi, sama-sama dikendurikan oleh ‘rider’ foodpanda dan Hero Bateriku,” tambahnya.

sama-sama kita mendoakan mereka ini dimurahkan rezeki yang lebih berkat dan belipat kaliganda.


Sumber: 

Kosmo

kehidupan

Post a Comment

0 Comments