Random Posts

2 orang pesakid covid-19 curi handfon di tahan dan mendapat kencaman dahsyat netizen

 KUALA LUMPUR: Polis telah menahan dua individu lelaki selepas disyaki telah mencuri empat unit telefon bimbit milik pesakit di Pusat Kuarantin dan Rawatan COVID-19 Berisiko Rendah (PKRC) di Taman Ekspo Pertanian Malaysia (MAEPS), Serdang, malam tadi.

Ketua Polis Daerah Sepang, Asisten Komisioner Wan Kamarul Azran Wan Yusoff, telah menjelaskan bahawa  kejadian tersebut berlaku kira-kira pukul 10.30 malam selepas sahaja pegawai perubatan di pusat kuarantin berkenaan terdengar adanya berlaku kekecohan dalam kalangan pesakit yang sedang mendapatkan rawatan.

“Susulan itu peg4wai dan petugas peruba-tan berkenaan telah mengaktifkan kod oren dengan meminta beberapa bantuan anggota polis bertugas bagi meredakan keadaan,” katanya menerusi kenyataan hari ini.

Wan Kamarul Azran turut berkat4, sia-satan lanjut telag mendapati adanya berlaku kes kecurian telefon bimbit dalam kalangan pesakit di pusat kuarantin berkenaan.


telah tular beberapa video yang dimuat naik di laman sosial TikTok dipercayai dirakam pesakit yang juga dikuarantin menunjukkan kedua-dua suspek dibawa keluar oleh pihak polis lengkap berpakaian pelindung diri (PPE) sambil disorak pesakit lain.

melalui video yang telah tular di merata media sosial ini telah mendapat ribuan tontonan dan respond daripada netizen. 

ada yang turut mengatakan bahawa " tak padan dah sakit, lepastuh mencuri, menyusahkan orang betul" . melalui video yang telah dirakam oleh salah seorang pesakit yang dikuarantin di tempat berkenaan telah mendapat ribuan cacian negatif daripada netizen.

selain itu “di Dalam kejadian itu, beberapa pesakit lain turut menahan dua lelaki berusia 24 tahun dan 40-an yang juga pesakit di dewan kuarantin sama disyaki terbabit dalam kes kecurian telefon bimbit.

“Pegawai perubatan juga menemui empat unit telefon bimbit yang disyaki dicuri itu,” katanya.

Wan Kamarul Azran berkata, kedua-dua suspek kemudian dipindahkan ke dewan lain bagi tujuan keselamatan

“Berdasarkan rekod tempoh kuarantin, seorang daripada suspek itu akan mengakhiri tempoh rawatan kuarantin hari ini manakala seorang lagi berusia 24 tahun akan dilepaskan daripada kuarantin esok.

“Kedua-dua mereka akan ditahan oleh pihak polis sebaik dilepaskan dari pusat kuarantin,” katanya.

Sumber: 

kosmo

berita harian


jika ada suka dengan info semasa yang dimuat naik, sila pastikan ada terus foloow up bersama website ini kerana info yang lebih menarik akan menyusul.

Post a Comment

0 Comments