Random Posts

4 buah kenderaan terlibat dengan kemalangan akibat sebuah kenderaan yang melawan arus
BUKIT MERTAJAM: Tindakan dimana s3orang wanit4 yang memandu kereta secara melawan arus sehingga meny3babkan berlakunya kemalangan dengan melibatkan tiga kenderaan lain di susur Jalan Perusahaan Perai, di sini, petang semalam.

Dalam kejadian yang berlaku pada jam 6.20 pet4ng itu, kesemua mangsa yang terlibat dalam kemalangan berkenaan termasuk seorang pemandu wanita itu cedera dan dikejarkan ke Hospital Seberang Jaya (HSJ) untuk rawatan lanjut.Ketua Polis Daerah Seberang Perai Tengah, Asisten Komisioner Shafee Abd Samad, berkata, polis telah dimaklumkan kejadian itu pada jam 6.30 petang yang membabitkan tiga pemandu kereta dan seorang penunggang motosikal.

"Ketika polis tiba, kesemua m4ngsa yang dilaporkan c3dera telah dihantar ke hospital bagi mendapatkan rawatan.

"Berdasarkan siasatan, kemalangan dipercayai berlaku susuan tindakan seorang wanita yang berusia 31 tahun yang memandu kenderaan dalam keadaan melawan 4rus dan kemudian me-langgar dua kereta dipandu lelaki masing-masing berusia 26 dan 29 tahun serta seorang penunggang motosikal berusia 31 tahun yang d4tang dari 4rah hadapan," katanya dalam kenyataan, di sini, hari ini.

Beliau turut berkata, siasatan lanjut kes itu dijalankan mengikut Seksyen 42 Akta Pengangkutan Jalan 1987.

Pada Jumaat lalu, media telah melap0rkan s3orang lelaki dirakam menunggang motosikal disyaki curi secara melawan arus di Lebuhraya Butterworth Kulim (BKE).

Dua minggu sebelum itu, terdapat juga satu kejadian sebuah kereta melawan arus ker4na cuba mengel4k melalui sekatan jalan raya yang berhampiran Kilometer 2.5 Lebuhraya Lingkaran Luar (LLB) dekat Perai.

kejadian pada kali Ini menjadikan tiga kejadian kenderaan melawan arus telah dila0orkan berlaku di Pulau Pinang dalam tempoh tidak sampai sebulan.

info :

berita harianPost a Comment

0 Comments