Random Posts

Adik Mohamad Ammar Dhani telah kembali kerahmatullah, tercapai cita-citanya sebelum meninggal dunia
Mohamad Ammar Dhani Mohd Azuan yang merupakan seorang Kanak-kanak lelaki yang menghidap leukimia, Mohamad Ammar Dhani Mohd Azuan, 7, yang sebelum ini mencapai impiannya untuk menaiki kereta peronda polis (MPV), meninggal dunia semalam.

Mohamad Ammar Dhani Mohd Azuan, 7, berkata dia menyuarakan hasrat berkenaan kepada ibunya, Nur Syazwani Mazlan, 30, sebelum ia disampaikan kepada seorang anggota IPD berkenaan.

Menurutnya, dia bercita-cita menjadi seorang anggota polis kerana mahu menjaga keamanan dengan menahan individu yang melanggar undang-undang negara.


Ketua Polis Daerah Seberang Perai Utara (SPU) Asisten Komisioner Noorzainy Mohd Noor berkata, beliau dim4klumkan Mohammad Ammar Dhani meninggal dunia kira-kira jam 6:14 petang di rumah keluarganya di Bakar Kapor, Penaga di sini.


"Jenazah kanak-kanak yang menghidap kanser tahap empat itu akan dikebumikan di Tanah Perkuburan Masjid Bakar Kapor, Penaga, kira-kira jam 10 pagi ini," katanya ketika dihubungi hari ini.

Pada 22 Januari lalu, impi4n Mohamad Ammar Dhani untuk menaiki MPV menjadi kenyataan apabila dibawa meronda di se-kitar kawasan berhampiran Ibu Pejabat Polis Daerah SPU sambil diiringi Noorzainy.


Mohamad Ammar Dhani yang menghidap p3nyakit kan-ser darah sejak berusi4 dua tahun dan bercita-cita menjadi seorang anggota polis dibawa bersiar-siar selama 10 minit sejauh kira-kira dua kilometer dengan MPV jenis Honda Civic.


sama-sama kita mendokan agar rohnya dicucuri rahmat dan ditempatkan dikalangan orang-orang soleh dan beriman


Post a Comment

0 Comments