Random Posts

Amaran netizen jika ingin makan di kedai, kompaun juga untuk premisKUANTAN: Polis telah memberi amar4n keras kepada pelanggan di restoran, kedai makan dan gerai agar tidak bertindak mencantumkan meja ketika berada di premis berkenaan.

Ketua Polis Daerah Kuantan, Asisten Komisioner Mohamad Noor Yusof Ali, berkata, tind4kan untuk mencantumkan meja melebihi du4 orang seperti yang ditetapkan boleh dikompaun kerana telah melangg4r Prosedur Operasi Standard (SOP) ketika pelaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP).

Sehubungan itu, katanya juga, pe-langgan yang berada di premis makanan terbabit diminta mematuhi SOP yang telah dikeluarkan oleh Majlis Keselamatan Negara (MKN) iaitu dua pelanggan setiap satu mej4.

“Saya beri amar4n bahawa polis akan bertindak tegas dengan mengeluarkan kompaun sekir4nya di-dapati adanya pelangg4n yang mencantumkan meja. Patuhi SOP termasuk mengisi maklumat serta melakukan pemeriksaan suhu badan sebaik  sahaja memasuki premis,” katanya hari ini selepas mengadakan Operasi Bersepadu Perdana yang memberi tumpuan pencegahan jenayah dan pematuhan SOP di sekitar bandar ini.

Mengulas operasi berkenaan, beliau turut berkata, pihaknya akan mem-pertingkatkan pemantau4n bersempena sambutan Tahun Baharu Cina yang akan memberi tumpuan kepada membanteras jenay4h di bank dan di kedai emas.

“Ini kerana dua premis berkenaan menjadi sasaran para penjenayah. Sebanyak 15 pasukan unit kereta peronda (MPV) akan ditugaskan untuk melakukan pemantauan SOP di daerah ini secara berkala,” katanya.

sumber:

 berita harian

Post a Comment

0 Comments