Random Posts

Calon SPM maki guru 'What The F*CK' Kerana tidak benarkan keluar dewan 10 minit terakhir

 


Seorang guru wanita terkejut dan tidak dapat menahan sedih dan malu yang kemudiannya meluahkan apa yang irassainya melalui satu video yang dimuatnaik di TikTok baru-baru sebelum ianya tular di media sosial.

Melalui video tersebut, guru berkenaan menceritakan kejadian sebenar di mana dia telah telah dimaki oleh seorang calon SPM yang menduduki peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM), semalam.

Selain tular di TikTok, video tersebut dimuat naik semula oleh seorang individu di Twitter dan mendapat perhatian ramai netizen serta merta. Menerusi video tersebut yang kini telah pun dipadam oleh guru terbabit, pelajar itu mengamuk kerana tidak dibenarkan keluar dari dewan peperiksaanMenerusi video terbabit, guru berkenaan menceritakan kekesaIan tentang akhIak pelajar kini yang ber4ni mem4ki hmun guru ekoran tidak berpuas hati apabila tidak dibenarkan keluar dari dewan peperiksaan 10 minit sebelum tamat kertas ujian kerana pelajar berkenaan sedar dari tidurnya 5 minit sebelum tamat peperiksaan.

Ded4hnya, pelajar lelaki terbabit dipercayai meninggikan suaranya dengan melontarkan perkataan yang kurang ajar ‘what the fck sht’ ekoran ber4ng selepas dikjutkan ketika tertidur di dalam dewan peperiksaan sekitar waktu tengah hari.

walauBagaimanapun, video TikTok terbabit telah dipdamkan dari media sosial guru berkenaan selepas permohonan ma4f dibuat dari pihak sekolah.

“Permohonan m4af telah dibuat dari pihak sekolah atas apa yang dilakukan pelajar berkenaan.

“Anggap macam nilah, saya seorang guru dan seorang manusia saya ada hati dan perasaan. Memang saya dibayar gaji untuk menjadi seorang guru dan ada juga yang cakap terima gaji itu.

“Tapi saya tak dibayar gaji untuk dim4ki hamun, saya melakukan kerja dengan penuh kasih sayang,” katanya yang sudah enam tahun berpengalaman bergelar guru dislplin.

Sepanjang tempoh bergelar guru, dia tidak pernah berdepan sltuasi berkenaan seperti yang berlaku ketika sedang mengawasi peperiksaan SPM baru-baru ini.

“Sepanjang bergelar guru displin, sekali pun saya tak pernah m4ki pelajar, pelajar sendiri datang dan meng4ku saIah mereka.

“Bila hari ini saya dim-aki sedemikian jadi vdeo sebelum ini pun saya turunkan. Tak ada manusia pun yang nak Iahir untuk dim4ki, direct into your face. Tak ada siapa pun suka perasaan apabila dim4ki.“Anggaplah itu cara saya lepaskan perasaan. TikT0k tempat penceritaan harian saya, minta maaflah kalau ada rasa tndakan saya tak betul.

“Tapi s3bagai manusia, apa saya buat itu perasaan saya yang terkjut dan tertek4n dan m4rah dimaki oleh pelajar 18 tahun sebegitu rupa.

rata-rata netizen marah berhubung apa yang telah terjadi kepada cikgu berkenaan oleh kerana seorang pelajar yang memakinya serta ramai yang mengatakan agar cigku bersabar.

credit :

lobakmerahPost a Comment

0 Comments