Random Posts

Forensik jumpa botol bau petrol, 7 kenderaan terbakar di Perumahan Rakyat (PPR) Pantai Ria, Jalan Pantai

 


Kuala Lumpur: Polis membuka kertas siasatan berkaitan kes khianat susulan keb4karan mengakibatkan tujuh kenderaan di Blok D Projek Perumahan Rakyat (PPR) Pantai Ria, Jalan Pantai, di sini, hari ini.

Timbalan Ketua Polis Daerah Brickfields, Superintendan Basri Sagoni telah berkata, polis menerima maklumat berhubung kes khianat dengan api itu pada 12.45 tengah hari selepas wanita memaklumkan berlaku kebakaran di tempat letak kereta.

berikut adalah video yang melaporkan kejadian pberlakunya kebakaran berkenaan.Menurutnya, pihak polis pergi ke lokasi kejadian dan hasil siasatan telah mendapati tujuh kenderaan terbakar.

"Pihak forensik Bomba yang turut hadir ke lokasi kejadian menemui satu botol berbau petrol serta kesan simbahan petrol di hadapan sebu4h kereta Perodua Myvi yg berwarna hitam serta sebuah van berwarna merah disyaki menjadi punca kebakaran.

"Sebanyak lima spesimen di tempat keb4karan diamb1l dan akan dibawa ke makmal untk menganalisis punca sebenar kebakaran," katanya dalam kenyataan, pada hari ini.

Superintendan Basri Sagoni berkata, kes ini disiasat mengikut Seksyen 435 Kanun Keseksaan dan 0rang ramai din4sihatkan supaya tidak terbabit dengan sebarang aktiviti melanggar undang-undang," katanya.

Portal berita Harian Metro hari ini telah melap0rkan seb4nyak e-nam kenderaan musnah dalam kebakaran di Blok D PPR Pantai Ria, hari ini.

Pusat Gerakan Operasi Kuala Lumpur telah menerima panggilan kejadian 12.46 tengah hari sebelum dua jentera dari Balai Bomba dan Penyelamat (BBP) Pantai serta Seputeh dikejarkan ke lokasi kejadian.


sumber :

hmetro

Post a Comment

0 Comments