Random Posts

kecoh J&T buang barang berhampiran tanah perkuburan serta masih ada barangan yang masih berbungkus


KUALA SELANGOR – telah TuIar dua rakaman vdeo yang m3maparkan lambakan bungkusan barang sebuah syarikat kurier j&t yang ditemui di tempat pembuangan smpah berhampiran Tanah Perkburan Islam Kampung Bukit Kuching Tengah di sini sejak Selasa.

vd3o yang berdurasi 0.16 saat dan 0.26 saat itu telah menunjukkan lambakan bungkusan barang itu yang sebahagiannya masih berbungkus dan ada barangan yang berada di dalam guni tertera nama sebuah syarikat kurier.

Pengerusi Majlis Pengurusan Komuniti Kampung (MPKK) Bukit Tengah, Saharudin Zam Zam berkata, kejadian pembuangan bungkusan itu mula dikesan di kampung itu pada Isnin lalu.

“Saya m3ngesahkan kjdian ini selepas melihat sendiri lambakan bungkusan yang saya anggarkan 80 peratus tertera logo sebuah syarikat kurier berkenaan,” katanya kepada Sinar Harian di sini pada Rabu.

Saharudin berkata, beliau mengetahui terdapat I0nggokan di tempat pembuangan smpah selepas salah s3orang rak4nnya yng memuat naik status di akount Facebooknya kira-kira jam 5.30 petang.

“Saya sendiri terus ke tempat pembuangan terbabit dan melihat I0nggokan guni serta bungkusan terbabit.

“Bagaimanapun, lambakan bungkusan berkenaan kemudiannya dib4kar pihak tidak bertggungjawab pada pagi Selasa,” katanya.

Menurutnya, beliau tidak mengetahui sama ada bungkusan terbabit mengandungi barangan pelanggan atau bungkusan kosong yang sengaja dibu4ng ataupun tidak.

“Semuanya dalam keadaan berbungkus dan saya tidak tahu motif pihak terbabit sama ada bungkusan yang dibu4ng itu ada unsur sabotaj atau kh1anat pihak lain,” katanya.

Katanya, beliau kemudian telah m3nghubungi syarikat kurier dan bertemu sendiri dengan kakitangan syarikat kurier di pejabat caw4ngan yang b3rhampiran.

“Mereka (kakitangan) memaklumkan bungkusan dan guni yang ditemui itu bukan milik mereka.

“Saya juga tidak membuat laporan polis ker4na tidak mahu m3nuduh mana-mana pihak yang melakukan perbuatan tersebut,” katanya.

berikut adalah sebuah video yang dimuat naik dan telah tersebar bagi mendapatkan kepastian dan penjelasan berenaan bungkusa yang dibuang.


credit : 

rentasmalaysia

sinar

Post a Comment

0 Comments