Random Posts

Pengasas Sugarbook ditahan balik selepas baru sahaja dibebaskan , terbabit kes Rogol dan Pelacuran

 


MALAYSIA: Pihak Polis telah menahan semula seorang pengasas bagi aplikasi Sugarbook bagi memb4ntu siasatan berkaitan kes r0g-ol dan peIacvran yang membabitkan seorang penuntut di universiti.

Penahanan itu di lakukan pada hari sama permohonan polis untuk menahan reman lelaki berusia 34 tahun itu dit0lak Mahkamah Majistret Shah Alam pagi tadi.

Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Ibu Pejabat Polis Kontinjen Selangor Selangor Fadzil Ahmat berkata bahawa lelaki berknaan telah ditahan untuk disiasat berhubung kejadian telah berlaku di Subang Jaya pada 19 Feb 2019.

“Pengadu merupakan salah seorang penuntut universiti,” katanya dalam satu kenyataan.


pada Pagi tadi cubaan polis menahan reman lelaki b3rkenaan ditolak selepas dia dibawa ke mahkamah.

Peguam, Foong Cheng Leong, memberit4hu Timbalan Pendaftar mahkamah Shah Alam Noorasyikin Sahat m3nolak permohonan pihak polis selepas lelaki terbabit memberi aku janji akan memberi kerjasama penuh kepada pihak polis.

Sebelum itu lelaki terbabit ditahan di sebuah kondominium di Kuala Lumpur semalam.

Mahkamah Tinggi Shah Alam hari ini menol4k perm-0honan pihak polis untuk menahan reman pengasas aplikasi Sugarbook bagi memb4ntu siasatan mengenai dakwaan laman berkenaan yang digunakan sebagai platform bagi mencari perempu4n simp4nan.

Peguam yang mewakili lelaki tersebut, Foong Cheng Leong berkata Timbalan Pendaftar Mahkamah Tinggi Noorasyikin Sahat menolak permohonan pihak berkuasa berkenaan selepas anak guamnya memberi aku janji akan memberi kerjasama penuh kepada pihak polis.

Terdahulu, Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Selangor Datuk Fadzil Ahmat berkata lelaki tempatan berusia 43 tahun yang berasal dari Minden, Gelugor, Pulau Pinang itu ditahan pada 4.30 petang semalam di sebuah kondominium di ibu negara.

“Menerusi siasatan awal, suspek mengaku sebagai pengasas aplikasi Sugarbook,” katanya dalam kenyataan hari ini.

Beliau berkata kes itu disiasat mengikut Seksyen 505 (b) Kanun Keseksaan serta Seksyen 233 Akta Komunikasi dan Multimedia 1998.

“Suspek juga disiasat mengikut Seksyen 372(1)(d) dan Seksyen 372B Kanun Keseksaan,” katanya.

Menurut Fadzil, hingga kini sebanyak 74 laporan polis diterima di seluruh negara berhubung kes itu.

sebelum ini Media telah melaporkan bahawa Negara Malaysia kini berada di kedudukan ketiga tertinggi di Asia di belakang India dan Indonesia bagi negara yang mempunyai bilangan sugar daddy paling ramai melalui aplikasi Sugarbook yang menyediakan platform untuk menc4ri teman janji temu itu.

Susulan aduan orang ramai, Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia telah menyekat akses ke laman tersebut dimana turut mendakwa bahawa semakin ramai wanita di negara ini, khususnya penuntut universiti, menawarkan diri menjadi sugar baby menerusi lam4n b3rkenaan.

sumber:

Bernama

rentasmalaysia


Post a Comment

0 Comments