Random Posts

Perdna Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin jadi orang pertama menerima vaksin covid-19

sebelum ini telh tular di media bahawa Tan Sri Muhyiddin Yassin berjanji akan menjadi orang pertama yang akan menerima vasin covid-19 kemudian barisan hadapan. pada hari ini terbuktinya bahawa beliau melaksanakan apa yang dikatakan oleh bahawa beliau akan menjadi orang yang pertama sebelum diberikan kepada rakyat.

Padda hari ini Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin hari ini m3njadi individu yang pertama di negara ini disuntik vaksin COVID-19 keluaran Pfizer-BioNTech. 

Perkara tersebut merup4kan sebahagian dari salah satu simbolik pelancaran Program Imunisasi COVID-19 Kebangsaan dengan fasa pertama melibatkan petugas barisan hadapan.

Muhyiddin disuntik di Pejabat Kesihatan Daerah Putrajaya Presint 11 jam 2.42 petang tadi oleh jurusuntik Kementerian Kesihatan, Lina Ibrahim yang juga yang merupakan Ketua Jururawat Kesihatan, Pejabat Kesihatan Daerah (PKD) Putrajaya. 

kemudian Ia disusuli Ketua Pengarah Kesihatan, Tan Sri Dr Noor Hisham Abdullah serta empat petugas kesihatan dari Klinik Kesihatan Putrajaya turut yang m3nerima vaksin hari ini. 

Antara kumpulan barisan hadapan lain yang terlibat menerima vaksin berkenaan terdiri daripada Dr Tan Yee Ling, 30, (pegawai perubatan); Sheila Melissa Sikin, 31, (jururawat), Khairul Asraf Mohd Yasin, 44, (penolong pegawai perubatan) dan Clement Marai Francism 36, (pemandu). 

berikutan adalah video detik-detik Perdana Menteri menerima suntikan vaksin covid-19Terdahulu, kes3mua mereka diberikan taklimat p3nerimaan vaksin dan menandatangani borang persetujuan serta kebenaran vaksin. 

Kesemua penerima vaksin akan dipantau 30 minit selepas disuntik sebelum pelepasan diberikan kepada mereka.

 sumber :

mynewsmalaysiaPost a Comment

0 Comments