Random Posts

"sedap bodo" kata-kata terakhir sebelum kemalangan


Malang tidak berbau,  kisah yang dikongsi oleh seorang pengguna Facebook bernama Yazeed Hair Johari ini.

Menerusi sebu4h ‘posting’ semalam, Yazeed telahmemuat naik satu video serta gambar kemalangan membabitkan seorang pemandu dan penumpang yang menaiki kereta berjenama mewah Mercedes-AMG E43.

selain itu Difahamkan lagi, mereka sedang melakukan ‘test drive’ sebelum berlaku kejadian tersebut yang tidk dapat dip4stikan dimanakah lokasinya.

"SEDAP bodoh" kata seorang lelaki yang sedang pandu uji kenderaan.  Last-last terbabas.  seorang lelaki teruja ketika pandu uji sebuah kereta mewah bertukar malang apabila terlibat dalam kemalangan kelmarin, 

Melalui rakaman tersebut, kelihatan pem4ndu berkenaan begitu tervja apabila apat mengvji kepantasan k3nderaan mew@h terbabit sebelum tiba-tiba hilang kawalan dipercayai ketik4 melalui selekoh dan kemudian meremph seb4tang paip air.melalui video yang dimuat naik tersebut mendapati perhatian netizen dan memberi pelbagai reaksi termasuk mengecam tindakan pemandu berkenaan.

bagaimanapun tidakan pemanduan melalui cara pemandu boleh disifatkan tindakan pemandu itu tidak bertanggungjawab kerana bukan sahaja membahayakan nyawa sendiri, malah keselamatan pengguna jalan yang lain.

bagaimanapun, video tersebut boleh dijadikan pengajaran bahawa pandu uji sepatutnya dilakukan di track yang betul, yang lebih selamat dan tidak membahayakan pengguna jalan raya yang lain. 

walaubagaimanpun kita tidak boleh menyifatkan bahawa lalaki berkenaan sebagai bodoh kerana mungkin terlalu teruja dapat memandu kereta mewah dan meletakkan kejadian tersebut sebagai satu pengajaran agar pemanu jalan raya di luar sana juga turut berhati-hati

Sumber: 

kosmo


Post a Comment

0 Comments