Random Posts

Tular video anggota Polis cedera selepas mengejar kenderaan lari dari pmeriksaaan

 


MALAYSIA: Anggota polis cedera apabila mengejar kereta yang lari dari pemeriksaan

Kuala Lumpur: di mana Seorang anggota polis mengalami c3dera sementara seorang lagi sel4mat apabila terbabit dalam kemalangan ketika mengejar sebuah kenderaan yang malarikan diri daripada pemeriksaan pihak polis, malam tadi.

Dua anggot4 terbabit iaitu Lans Koperal Muhamad Sha’ad Muhamad Sha’id, 28, cedera di tangan kiri serta Lans Koperal Muhammad Ramadhan Ghazali, 27, tidak mengalami sebarang kecederaan.

Mereka masing-masing yang bertugas di Cawangan Jabatan Pencegahan Jenayah dan Keselamatan Komuniti (JPJKK) Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Sentul.

berikut adalah video yangimuat naik oleh ATRACHE CHANNEL yang merekodkan kejadian kemalangan berkenaanKetua Jabatan Siasatan dan Penguatkuasaan Trafik (JSPT) Kuala Lumpur Asisten Komisioner Zulkefly Yahya berkata, kejadian berlaku jam 10.20 malam di persimpangan lampu isyarat Jalan Sultan Haji Ahmad Shah – Jalan Tuanku Abdul Halim, di sini.

Menurutnya, kemlngan yang berlaku telah membabitkan sebuah kereta peronda polis jenis Honda Civic dan Perodua Myvi yang dipandu seorang wanita berusia 26 tahun.

“Keml4ngan ini berlaku semasa kereta peronda polis mengejar sebuah kereta Volkswagen Golf GTi dipandu seorang lelaki yang lari daripada pemeriksaan polis dengan memasang lampu beacon dan siren.

“Semasa tiba di lokasi kejadian, kereta peronda terlanggar kereta dipandu wanita itu yang keluar dari kiri jalan,” katanya dalam kenyataan hari ini.

Zulkefly berkata, keml4ngn itu telah meng4kibatkan pemandu kereta peronda cedera di tangan kiri manakala pemandu Perodua Myvi turut cedera di bahagian perut dan dihantar ke Hospital Kuala Lumpur (HKL) untuk rawatan.

Katanya, kes disiasat mengikut Seksyen 43(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987.

sumber :

Harian Metro

Post a Comment

0 Comments