Random Posts

Viral Tuduh rider grab curi Starbucks, kini staf Bateriku.com telah letak jawatan,

 


“HELLO @GrabMY, kenapa rider curi air Starbucks? Order 3 tapi dapat 2 je. Kalau nak aku belanja air, minta je la, bukan curi. Dah report pun Grab buat senyap je. Babi,” demikian tweet yang imuat naik oleh seorang lelaki yang mendakwa air Starbucksnya dicuri oleh penghantar makanan, 

Grab Malaysia kemudian tampil memberi penjelasan bahawa bekas minuman tersebut sememangnya hanya untuk dua minuman sahaja. Tambahan, setiap bungkusan pesanan pelanggan telah ‘diseal‘. Walau bagaimanapun, Grab memberi jaminan untuk membuat semakan terhadap aduan tersebut.

Meskipun begitu, individu berkenaan menegaskan Grab Rider sepatutnya menyemak terlebih dahulu pesanan itu sebelum membuat penghantaran.

dengan mengatakan bahawa “Still salah Grab Rider juga tak check order betul-betul. Dah tu, apa tugas rider? Hantar je? Gila best buat kerja takde tanggungjawab,” tweet yang dimuat naik di Twitter.

Tweet tersebut telah mengundang banyak perhatian para netizen yang telah mengecam perbuatannya yang secara suka hati menyerang Grab Rider terbabit. dalam pada itu, Perkara ini tidak tamat disini kerana perkara ini turut mendapat perhatian dari majikan peng4du, Syarikat Bateriku (M) Sdn Bhd.

“Pihak Bateriku.com ingin memohon maaf diatas tlngkah laku staf kontrak yang telah terlanjur kata dan bahasa dalam mengeluarkan kom3n yang tid4k sopan b3rkenaan pemandu Grab di laman sosial tempoh hari.

“Di Bateriku, kami tidak bertolak ansur dengan sebarang perilaku tidak sopan sama ada di dalam atau luar organisasi,” kata satu kenyataan yang memaklumkan bahawa lelaki b3rkenaan tel4h di-gantung kerja akibat perbuatannya.


Ezrin Nazan melalui channel YouTube miliknya telah memuat naik satu video membuat permohonan maaf untuk kali kedua di atas tindakannya itu.

Bagi membuktikan k3ikhlasan dirinya memohon maaf, Ezrin Nazan telah m3ngambil keputusan untuk meletakkan jawatan dan meminta netizen berhenti menyerang pihak majikannya serta meneruskan menyokong perkhidmatan Grab. katanya.

“Saya bertanggungj4wab sepenuhnya 4tas ketelanjuran kata-kata saya di social medi4 yang mana saya telah tweet dan menuduh rider Grab tanpa usul periksa.

“Saya juga memohon m4af kepada rider Grab terbabit dan kepada warg4 maya atas isu yang panas ini kerana kesilapan saya.

“Jadi untuk membuktikan keikhlasan saya dalam video pemohonan maaf ini dan demi menjaga nama baik Bateriku.com, saya telah mengambil keputusan untuk meletakkan jawatan saya sebagai Creative Consultant berkuatkuasa hari ini,” katanya.


sumber :

thenewsmalaysia


semoga netizen diluar sana berhentilah untuk mengecam lelaki berkenaan kerana manusia tidak pernah lari daripada melakukan kesalahan. dan ia juga memberikan satu pengajaran bahawa, untuk menjatuhkan hukuman pada seseorang itu perlulah memberikan bukti yang kukuh dengan adanya soal selidik.

semoga kisah ini menjadikan satu pengajaran kepada kita semua, berfikir dahulu sebelum sharekan sesuatu.

Post a Comment

0 Comments