Random Posts

walaupun ramai rakyat bersyukur status pemohonan i-sinar telh lulus, namun KWSP mengumumkan sesuatu kepad rakyat MalaysiaKUALA LUMPUR: Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP) pada t-ngah malam tadi telah mengumumkan bahawa pihaknya berdepan dengan masalah t-knikal berhubung paparan status permohonan kemudahan i-Sinar.

Kenyataan tersebut menyusul beberapa jam selepas kebanyakan permohonan i-Sinar kategori 2 dilaporkan telah lulus selepas pemohon membuat semakan pada Ahad malam.

Menerusi kenyataan ringkas yang telah dimuat naik di laman Instagram dan Facebook KWSP tengah malam Ahad itu, perbadanan tersebut mem.0H0n maaf diatas kes-ulitan yang telah berlaku.

“KWSP ingin memohon maaf diatas kes-ulitn k-rana trdapat masalah tknikal pada paparan status I-Sinar 0nline.


“Anda disarankan untk menyemak semula status anda bermula 8 pagi pada 8 Februari 2021,” demikian kata kenyataan tersebut.

Semakan di laman web KWSP telah mendapati perkhidmatan semakan i-Sinar terg.endala untuk buat sementara waktu.

Terdahulu, KWSP telah memaklumkan bagi pemohonan Kategori 2 adlah untk ahli yang masih bekerja tetApi mengalami pengurangan pendapatn keseluruhan sebanyak 30 peratus dan ke atas (termasuk pengurangan gaji dan elaun, atau pem-otongan tuntutan kerja lebih masa) selepas 1 Mac 2020, Dimana pengurangan tersebut hanya boleh dikenal pasti melalui dokumen yang diberikan.

Kredit :

AstroAwani

rentasasia


Post a Comment

0 Comments