Random Posts

warden wanita sekolah Handrey Gurney Telok Mas Positif dadah. Harapkan Pagar, Pagar makan Padi

 


sekolah Henry Gurney adalah merupakan satu nama sekolah yang sangat popular yang mana sekolah ini adalah khusus bagi remaja sekolah yang melakukan jenayah. tapi apakan daya dengan dikejutkan bahawa warden asrama itu sendiri positif dadah, pepatah melayu kata, harapkan pagar, pagar makan padi.

Melaka Tengah : SEORANG warden wanita di Sekolah Henry Gurney (SHG), Telok Mas, di sini, direman selama tiga hari selepas didapati p0sitif dadah, lapor Berita Harian.

Ibu kepada 8 0rang anak yang berusia 4o tahun itu telah ditahan pada kira-kira jam 7.15 m4lam oleh s3pasukan anggota dari Jabatan Siasatan Jen4yah Narkotik (JSJN) Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Melaka Tengah.

Ketua JSJN negeri, Superintendan Zulkiflee Rashid, berkata bahawa tangkapan itu dibuat hasil adalah daripada maklumat daripada penyelia sekolah itu mengenai kesalahan yang dilakukan suspek.

telah diarahkan Sepasukan anggota telah bergegas ke sekolah berkenaan sebelum suspek dibawa ke IPD untuk jalani ujian saringan ujian air kencing dan unjian mendapati suspek p0sitif dadah jenis amphetamine dan syabu.

walaubagaimanapun “Pemeriksaan tidak menumpai sebarang bahan terlarang bersama suspek,” katanya kepada Berita Harian.


Superintendan Zulkiflee Rashid berkata, suspek yang tinggal di Serkam, Jasin yang bertugas sebagai warden di SHG selama 16 tahun dan siasatan lanjut mendapati, suspek mula terbabit da-lam penyalah-gunaan dadah sejak lima tahun yng lalu.

“Suspek yang juga ibu kepada lapan anak berusia antara tiga bulan hingga 14 tahun itu telah direman tiga hari sehingga Khamis ini bagi membantu siasatan mengikut Seksyen 15(1)(a) Akta Dadah Berbahaya 1952,” katanya.


Sumber: berita harianPost a Comment

0 Comments