Random Posts

Demi Mengambil Gambar tertuduh, Jurugambar Seperti 'bersilat' Di Mahkamah


Tular gambar dan video Aksi seorang jurugambar yang dilihat seakan ‘bersilat’ ketika mengambil gambar tertuduh di sebuah mahkamah mendapat perhatian ramai. Walaupun telah dihalang, jurugambar tersebut dilihat tidak berputus asa demi mendapatkan gambar yang terbaik.


Jurugambar seperti bersilat untuk dapatkan gambar

Menerusi video yang berdurasi 52 saat adalah perkongsian The Star itu. video tersebut memaparkan seorang jurugambar yang mengikuti rapat tertuduh dari awal hingga akhir, malah sempat menarik k4in yang dipakai oleh tertuduh namun kain itu tidak terjatuh sep3nuhnya. Aksinya itu mendapat perhatian pengguna media sosial. Ada yang berkata seolah sedang meny4ksikan tarian naga.
Ada dakwaan mengatakan lelaki t3rsebut bukanlah jurugambar ‘sebenar’ memand4ngkan c4ranya untuk mendapatkan gambar itu dilihat agak b3rlebihan.


Bekas jurusolek yang didakwa mengubah wang haram

Terdahulu, seor4ng bekas jurusolek telah didakwa di Mahkamah Sesyen Johor Bahru atas pertuduhan p3nggubahan w4ng haram yang bernilai RM418,400 ant4ra tahun 2018 hingga 2019. Namun, individu b3rumur 36 tahun ini mengaku tidak bersalah terhadap kesemua pertuduhan yang telah dibacakan di had4pan Hakim Datuk Ahmad Kamal Arifin Ismail.Sumber : 

ohmymedia

thestar

Post a Comment

0 Comments