Random Posts

Dikejutkan seolah-olah mahu tukar Agama " Saya dah Tak nak Jadi Orang Islam"

 
setelah lama menghilang kini tular satu video yang yang imuatnaik melalui live yang dibuatnya memaparkan bahawa ajat atau nama sebenarnya Muhammad Sajjad Kamaruzzaman, ingin keluar dari agama Islam. 

kata nur sajat “Saya dah tak nak jadi orang Islam” – Sajat sekali lagi buat kejutan, seakan beri bayangan hendak tukar agama

nama usahawan kosmetik Nur Sajat sekali lagi telah m3njadi perhatian dan topik hangat ap4bila didakwa berniat mahu menukar agama melalui sebuah video yang sedang tular di laman sosial.

Namun masih belum dapat dip4stikan lagi tarikh video itu dimuat naik sama ada ia video baharu atau lama, lapor Kosmo!.

Terdahulu, adanya video berdurasi 1 minit 48 saat tular di media sosial yang memap4rkan luahan Sajat atau nama sebenarnya Muhammad Sajjad Kamaruzzaman, 36, yang seakan-akan mahu menukar agama selepas mendakwa kec3wa dengan orang di sekeliling termasuk dengan apa yang berlaku kepadanya.

berikut adalah video yang telah tular ARTIKEL BERKAITAN: Sajat menghilang, pihak JAIS meminta bantuan PDRM“Lepas JAIS (Jabatan Agama Islam Selangor) keluarkan statement (kenyataan), saya sudah malas nak fikir. kata nur sajat

“Saya cakap ini bukan saya nak m3ngugut ke tak. Saya sumpah demi nama saya, nama ayah saya, nama mak saya, saya dah tak nak jadi orang Islam.

“Saya keluar darip4da ag4ma Islam, itu lebih afdal. Saya tak main-main, saya cakap betul. Mereka yang buat saya yang n4k keluar darip4da Islam. Mer3ka buat saya lebih jauh daripada Islam,” ujarnya melalui video berkenaan.

Pada 23 Februari yang lalu, us4hawan kosmetik itu dikenakan satu w4ran tangkap oleh Mahkamah Tinggi Syariah Shah Alam kerana tidak menghadiri sebutan semula kes berhubung m3nghina Islam.

kemudian selepas sahaja beberapa hari iaitu pada 27 Februari, satu serbuan dilakukan ke kediamannya di Seksyen 10, Kota Damansara telah dilakukan petugas JAIS dengan bantuan pihak polis dari Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Petaling Jaya namun dia gagal ditemui dan disyaki cuba b3rsembunyi di lokasi yang lain.

Justeru itu, Polis Selangor bersedia bek3rjasama bersama pihak JAIS bagi memb4ntu mengesan Nur Sajat.


sumber:

Sumber: kosmo

mynewsMalaysia

Post a Comment

0 Comments