Random Posts

'Myvi Terbang' Melintas longkang Besar mengekalkan gelaran King


 Menerusi perkongsian Info Roadblock JPJ/Polis, di laman Facebook menceritakan satu kemalangan yang melibatkan sebuah kereta Perodua Myvi yang berlaku di Taman Bukti Indah, Iskandar Puteri, Johor Bahru.Menerusi info awal, mangsa yang tersepit di bahagian pemandu merupakan seorang pemandu lelaki yang Difahamkan, kereta yang dipandu mangsa dipercayai terbabas dan berjaya melepasi longkang besar yang terdapat di tepi jalan.

"Setibanya Pasukan Keluaran Operasi (PKO) di tempat kejadian didapati benar berlaku kemalangan jalan raya melibatkan sebuah kereta jenis Perodua Myvi."

Mangsa telah berjaya dikeluarkan oleh PKO sebelum dik3jarkan ke hospital bagi m3ndapatkan rawatan susulan. Namun, sehingga kini tiada info t4mbahan m3ngenai kemalangan itu. Menerusi video yang dikongsi oleh orang awam, kereta tersebut dipercayai berjaya ‘melompat’ longkang yang sangat besar yang berada di situ.

"PKO bertindak menyelamatkan mangsa dengan menggunakan peralatan khas dan mangsa berjaya dikeluarkan lalu diserahkan kepada pihak KKM untuk rawatan selanjutnya."

kejadian yang berlaku itu telah mendapat perhatian Netizen dimana jika dilihat daripada ruangan coment rata-rata netizen turut kagum akan ‘kehebatan’ kereta Perodua Myvi yang mampu ‘terbang’. Pada masa yang sama, ada juga yang hairan bagaimana kenderaan tersebut boleh terbabas sedemikian rupa.


Sumber: 

ohmymedia


Post a Comment

0 Comments