Random Posts

Pemandu Mabuk cuba Larikan Diri selepas Melanggar Dua Buah Motosikal

 


Sebuah video yang viral di laman sosial telah memaparkan seorang wanita didapati dalam keadaan tidak s3dar dan mengaku memandu dalam ke4daan mabuk. Memetik laporan Harian Metro, wanita berkenaan dipercayai telah melanggar dua buah motosikal sebelum dia melarikan diri di Taman Bukit Mulia, Bukit Antarabangsa.


Menghimpit dan melanggar motosikal

Menurut laporan Ketua Polis Daerah Ampang Jaya iaitu Asisten Komisioner Mohamad Farouk Eshak memaklumkan kejadian t3rsebut berlaku sekitar jam 12.41 tengah malam. Ketika diminta untuk m3mbuat laporan polis, dia terus bertindak memecut laju dan mel4rikan diri.


"Pemandu telah menghimpit dan melanggar motosikal jenis Harley-Davidson dan Yamaha Avantis sehingga mengalami keros4kan. Kedua-dua penunggang terbabit meminta pem4ndu wanita itu supaya membuat l4poran polis namun pemandu kenderaan jenis toyata vios itu terus memecut melarikan diri."


"Walaubagaimanapun tiada keced3raan yang dilaporkan dan anggaran kerugian belum d4pat dipastikan lagi. Orang ramai yang mempunyai maklumat berkenaan kes ini diminta tampil ke Balai Polis Trafik Ampang Jaya."


‘Tak ada, minum sedikit’

Video yang tular berdurasi 45 saat itu memaparkan wanita berkenaan dipercayai dalam keadaan mabuk mengakui dirnya meng4mbil minuman alkohol dal4m kuantiti yang s3dikit. walaubagamainapun, pihak berkuasa telah berjaya m3ngesan pemandu wanita berusia 52 tahun itu dan siasatan lanjut sedang dijalankan.


berikut adalah video yang dimuatnaik yang menyaksikan kejadian sebelum pemandu kenderaan memecut laju


sumber :
ohbulan

Post a Comment

0 Comments