Random Posts

Polis Terpaksa Berpaut Pada kenderaan sebelum melarikan dir "dipercayai pasangan sedang melakukan maksiat'' 

TULAR satu video yang membabit sebuah kenderaan jenis produa alza berwarna biru yang dikatakan melanggar sebuah motor polis peronda sebelum melanggar palang. kes ini berlaku di perkarangan parking MCD Bangi


Ketua Polis Daerah K4jang Asisten Komisioner Mohd Zaid Hassan berk4ta, bahawa pihaknya telah menerima laporan berhubung kejadian itu 3.04 pagi tadi.


"Siasatan awal telah mendapati bah4wa kej4dian itu berlaku ketika sepasukan anggota Ronda Cegah Jenayah Balai Polis Bandar Baru Bangi mel4kukan rondaan di kawasan berkenaan 10.30 malam.


"Anggota bertugas kemudian terserempak dengan kenderaan dalam keadaan mencurigakan yang diparkir dengan enjin dihidupkan.


"Mereka mengh4mpiri kenderaan berkenaan dan cuba membuat pemeriksaan dengan m3nyuluh ke dalam serta m3ngetuk cermin kenderaan yang din4iki seorang lelaki serta seorang wanita," katanya dalam kenyataan, hari ini.


Mohd Zaid berkata, sebaik pas4ngan itu m3nyedari kehadiran anggota polis yang mengarahkan mereka keluar, lelaki yang memandu k3nderaan berkenaan cuba mel4rikan diri dan melanggar motosikal serta anggota yang berada di h4dapan MPV terbabit.


"Ekoran itu, seorang anggota polis yang berada di h4dapan kenderaan itu t3rpaksa berpaut dal4m keadaan ia b3rgerak dengan jarak kira-kira 150 meter s3belum dia berj4ya mel3paskan diri.


"Anggota yang t3rbabit dalam kej4dian ini sudah menggun4kan segala usaha dan tind4kan yang perlu untuk memb3rhentikan kenderaan berk3naan, namun suspek terus mel4rikan diri ke arah Jalan Persiaran Jaya Bandar Baru Bangi.


"Susulan itu, anggota terbabit mengalami cedera ring4n dan motorsikal yang ditungg4ngnya dilaporkan rosak," katanya.


Beliau berkata, pih4knya meng3san suspek yang mel4rikan diri susulan anggota bertug4s dapat meng3cam nombor pendaftaran k3nderaan berkenaan.


"Bertindak atas m4klumat itu, kami menahan seorang lelaki dan seorang wanita masing-masing berusia 19 dan 20 tahun yang dipercayai terbabit dalam kejadian ini.


"Permohonan reman ke atas kedua-dua suspek ak4n dilakukan di Mahkamah Bandar Baru Bangi, hari ini, untuk si4satan lanjut.


"Kes ini disiasat mengikut Seksyen 186/307/332 Kanun Keseksaan s3rta Seksyen 42 Akta Pengangkutan Jalan 1987," katanya.


Beliau turut menyeru orang r4mai yang mempunyai maklumat b3rhubung kejadian itu sup4ya menghubungi pegawai penyiasat kes, Inspektor Mu'az Mazlan di talian 017-9788804 atau mana-mana balai polis berhampiran.


berikut adalah video yang menyaksikan kejadian  yang berlaku pada malam tadiPERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda


Post a Comment

0 Comments