Random Posts

Kesemua 53 Anak Kapal Selam KRI Nanggala 402 telah Disahkan Meninggal Dunia

 


BALI: Kapal selam tentera Indonesia, KRI Nanggala 402, ditemui p3cah di dasar laut di perairan Bali dengan kesemua 53 kru disahkan meninggal dunia.

Ketua Ketua Turus Tentera Laut Indonesia, Yudo Margono, mengesahkan serpihan kapal selam yang hil4ng Rabu lalu itu ditemui pecah kepada tiga bahagian.

Ketua Tentera Indonesia, Hadi Tjahjanto, meng3sahkan kepada wartawan bahawa kesemua 53 kru kapal s3lam berkenaan sudah meninggal dunia.Pihak berkuasa berkata mereka menerima isyarat dari lokasi pada kedalaman lebih 800 meter awal p4gi tadi dan menggunakan kapal s3lam penyelamat milik Singapura bagi mendapatkan pengesahan visual.

Tjahjanto berkata lebih banyak serpihan kapal selam KRI Nanggala 402 ditemui hari ini termasuk s3buah sauh dan sut keselamatan dipakai oleh kru.

Semalam, Tentera Laut Indonesia memaklumkan penemuan serpihan daripada k4pal selam itu, termasuk barangan dari dalam aset itu, lalu mengesahkan ia tenggelam dan meng4khiri harapan menemui individu yang terselamat.

Antara bar4ngan ditemui termasuklah serpihan sistem torpedo, sebotol minyak pelincir periskop serta sejadah yang digunakan untuk solat.


info:

berita harian

Post a Comment

0 Comments