Random Posts

Tayang "Nasi Lemak" Wanita Bertudung Tak ada Rasa Malu Goncang Dada Depan Peniaga BerusiaPenggunaan media sosial yang semakin tiadak mempuyai had pada ketika ini sememangnya telah memaparkan pelbagai perkara positif dan negatif.

Sebagai seorang manusia biasa yang hidup bermasyarakat, rasanya kita telahpun didedahkan sejak kecil lagi tentang adanya rasa malu apabila melakukan perkara yang kurang sopan terutamanya ketika berada di hadapan orang yang lebih berusia.

Nak beli nasi ke nak ‘belanja’ nasi?

Telah tular di media sosial terutamanya di aplikasi TikTok berkenaan mengenai seorang wanita yang tanpa segan silu berpakaian ketat dan menggoncang payudaranya ketika membeli makanan di hadapan di sebuah premis perniagaan milik seorang penjual wanita lain yang lebih berusia.

Video berdurasi 8 saat itu telah dimuat naik kembali oleh satu akaun TikTok dikenali sebagai @naralins2014 dan beberapa akaun lagi telah mendapat kencaman hebat daripada Netizen oleh kerana sikapnya yang melapau yang membawa imej sebagai wanita yang berhijab. 

perkongsian tersebut, rata-rata warganet telah meninggalkan komen dengan menzahirkan rasa kurang selesa dan kecewa melihat perilaku wanitatersebut.

Mereka juga menyelar tindakan wanita berbaju merah itu kerana dilihat seakan tidak menghormati peniaga makanan tersebut walaupun mereka adalah sesama perempuan.

bayangkan anak-anak kecil yang melihat perilaku perilaku wanita tersebut atau video yang dimuat naik di media sosial. semoga kita ambil pengajaran ini dan jadikan ianya sebagai satu iktibar

Post a Comment

0 Comments